Over salarisonderhandelingen.nl

Onderhandelen over jouw eigen een salaris… 

Waar de één een gedegen salarisonderhandeling voert accepteren veel anderen direct het salarisvoorstel. Dan zou je bijna denken dat deze laatste groep mensen niet in staat zijn te onderhandelen. Uit ervaring weet ik dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Eenmaal aan het werk waren deze mensen uitstekend in staat zware onderhandelingen te voeren. Onderhandelen over het eigen salaris blijkt voor zoveel mensen een uitdaging. Je staat hierin dus niet alleen. Maar wat  maakt dat onderhandelen over het eigen salaris zo ingewikkeld is?

Heeft iemand jou ooit uitgelegd hoe je een salarisonderhandeling moet voeren?

Het is niet zo raar dat veel mensen niet goed zijn in salarisonderhandelingen. We krijgen het namelijk nooit geleerd.

  • Collega’s en vrienden kunnen ons vaak goed helpen met het opstellen van een cv. Hoe je echter moet onderhandelen over jouw salaris wordt zelden besproken.
  • Verschillende onderwijsinstellingen geven vakken als sollicitatievaardigheden.Onderhandelen over het salaris maakt daar echter geen onderdeel van uit.
  • Praten over iemand zijn of haar salaris is vaak wat beladen. Dat maakt het onderwerp salarisonderhandelen vaak wat beladen.
  • Jouw werkgever is vaak nauw betrokken bij jouw ontwikkeling. Maar als het salarisonderhandelingen gaat liggen de belangen in eens heel anders.  

Waarom is het zo belangrijk om goed te leren salarisonderhandelen?

Kunnen onderhandelen over jouw salaris is een belangrijke vaardigheid. Tenmiste als je betaald wilt krijgen dat je waard bent. Het laatste wat je wilt is dat je er achter komt dat jouw collega 20% meer betaald krijgt. Terwijl de werkzaamheden 100% vergelijkbaar zijn. Een dergelijk verschil kan over jouw hele werkende leven oplopen tot en verlies van honderdduizenden euro’s. 

Komt het zo vaak voor dat mensen onderbetaald krijgen?

Tijdens mijn carrière heb ik maar al te vaak gezien dat mensen niet worden betaald voor wat ze waard zijn. Met grote verschillen in salaris als gevolg. Tijdens de verschillende sollicitatie- en arbeidsvoorwaardengesprekken die ik namens de werkgever heb gevoerd werd mij duidelijk dat dit verschil in de grote mate is toe te kennen aan de wijze waarop iemand over zijn of haar salaris onderhandeld.

Waarom Salarisonderhandelingen.nl?

Salarisonderhandelingen.nl is opgezet met als doel mensen te helpen het gewenste resultaat uit hun salarisonderhandelingen te halen.

Dat doe ik door de beste methoden, tips en trends aangaande salarisonderhandelingen met jullie te delen via blogs, video’s en trainingen.

Daarnaast bied ik ook de mogelijkheid mensen persoonlijk te begeleiden tijdens een salarisonderhandelingen.

Een salarisonderhandeling voor de boeg? Zelf beter leren onderhandelen? Of behoefte aan 1 op 1 advies?  Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat wij voor jullie kunnen betekenen!

Contactgegevens

Salarisonderhandelingen.nl
Clarensteeg 19
2312WJ Leiden
info@salarisonderhandelingen.nl
www.salarisonderhandelingen.nl

KvK nummer: 27308429

Contactformulier