Bedrijfsfitness als arbeidsvoorwaarde

Bedrijfsfitness

Bedrijfsfitness is een vorm van fitness waarbij de werkgever bijdraagt aan de kosten voor de fitnessschool. Bedrijfsfitness wordt als arbeidsvoorwaarde tegenwoordig steeds vaker aangeboden. Dit kan zowel als secundaire, als tertiaire arbeidsvoorwaarde. Bedrijfsfitness kan op verschillende manieren worden aangeboden. Zo kan het abonnementsgeld worden verrekend met het brutosalaris. Maar de werkgever kan ook meebetalen aan het abonnement. Een combinatie van beide is ook mogelijk. Daarnaast kan een organisatie werken met een individueel keuzebudget (IKB). Bedrijfsfitness kan daarin worden meegenomen.

Wat is het voordeel van bedrijfsfitness voor bedrijven?

Bedrijfsfitness als arbeidsvoorwaarde heeft bij veel bedrijven steeds meer de aandacht. Bedrijven besteden namelijk steeds meer aandacht aan het welzijn van hun werknemers. Een sportende medewerker is productiever, fitter én verzuimt gemiddeld 6 dagen per jaar minder. Gezonde en fitte werknemers zorgen voor een gezond bedrijf. Vitaliteitsmanagement wordt dan ook steeds belangrijker.

Wat is het voordeel van fitness via de zaak?

Bedrijfsfitness als secundaire arbeidsvoorwaarde kan aantrekkelijk zijn. Maar het is wel afhankelijk van hoe de organisatie het aanbiedt. Is het bijvoorbeeld mogelijk te fitnessen in het gehele land? Of is het alleen mogelijk gebruik te maken van de locale fitnessclub? Daarnaast kan het natuurlijk zo zijn dat jouw potentiële werkgever een afspraak heeft met een organisatie waar jij zelf niet voor zou kiezen.

Afhankelijk van het model dat jouw potentiële werkgever heeft gekozen, kunnen de voordelen aanzienlijk oplopen. Dit is onder andere afhankelijk van welke bijdrage jouw werkgever levert aan de abonnementsgelden. Deze gelden kunnen namelijk ook alleen worden verrekend met het brutosalaris. Gemiddeld kan de korting op het abonnementsgeld oplopen tot 40%. Per jaar komt dat uiteindelijk neer op enkele honderden euro’s.

Dus sta je zelf graag in de sportschool? Dan is bedrijfsfitness zeker een arbeidsvoorwaarde om ter sprake te brengen. En mocht jouw werkgever een dergelijke service nog niet aanbieden? Dan is het goed dit bespreekbaar te maken. Er zijn verschillende organisatie die bedrijfsfitness voor bedrijven aanbieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: https://www.bedrijfsfitnessnederland.nl/

Binnenkort een arbeidsvoorwaardengesprek?

Zit jij met vragen als..

Download dan mijn gratis ebook

Of volg een Online Training Salarisonderhandelen

Andere relevante blog artikelen

Je bent er bijna!

Je ontvangt het ebook direct in uw mailbox

50%

Je privacygegevens zijn veilig bij mij. Je kan je elk moment afmelden.