Flexibele werktijden als arbeidsvoorwaarde

Flexibele werktijden

Flexibele werktijden kunnen in bepaalde gevallen zeer aantrekkelijk zijn. De werkgever geeft je dan namelijk de mogelijkheid je tijd flexibel in te delen. Zeker wanneer je jouw werktijden moet afstemmen met derden is deze arbeidsvoorwaarde zeer aantrekkelijk.

Het verschilt per organisatie of de werktijden zijn vastgelegd. Zo wil de ene organisatie dat iedereen tussen 8 en 9 binnen is. Terwijl de andere organisatie dat helemaal los laat. Het is verstandig om dit na te vragen tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek. Je wil namelijk voorkomen dat je hier later onenigheid over krijgt. Mogelijk zijn de gestelde werktijden voor jou niet haalbaar. Dan zal je tijdens de salarisonderhandelingen wel afspraken moeten maken over flexibele werktijden. Een andere oplossing kan zijn om te kijken of je kunt telewerken (tegenwoordig wordt er vaak gesproken over thuiswerken). Daarbij is het verstandig om gelijk te kijken of het mogelijk is om een internetvergoeding en telefoonvergoeding te krijgen. Het is namelijk niet altijd vanzelfsprekend dat jij thuis beschikt over de infrastructuur die je baas wel van jouw vereist.

Bij het bespreken van flexibele werktijden is het ook belangrijk om stil te staan bij jouw reiskostenvergoeding. Het feit dat je mogelijk afspreek meer thuis te werken kan ook invloed hebben op de reiskostenvergoeding die wordt geboden.

Binnenkort een arbeidsvoorwaardengesprek?

Zit jij met vragen als..

Download dan mijn gratis ebook

Of volg een Online Training Salarisonderhandelen

Andere relevante blog artikelen

Je bent er bijna!

Je ontvangt het ebook direct in uw mailbox

50%

Je privacygegevens zijn veilig bij mij. Je kan je elk moment afmelden.