Boetebeding als arbeidsvoorwaarde

Boetebeding

Het boetebeding betreft de afspraken die gemaakt worden over een mogelijk ontslag. Je kan bijvoorbeeld een afspraak maken over een bepaalde afkooppremie. Dit kan zowel een percentage, als een vast bedrag omvatten. Het is daarbij belangrijk dat het bedrag wel in relatie staat tot het salaris.  Aanvullend is het handig om afspraken te maken over de kosten die verbonden zijn aan eventuele juridische bijstand.

Natuurlijk is dit niet direct een onderwerp waar je het arbeidsvoorwaardengesprek mee begint. Aan de andere kant is het ook gelijk het enige moment waarop je dit soort onderwerpen kan bespreken. Let daarbij ook op het trackrecord van de werkgever. Zeker wanneer blijkt dat zij afgelopen jaren verschillende voorgangers de deur hebben gewezen. Op dat moment is het aan te bevelen een boetebeding op te stellen.

Belangrijk: Let op hoe je overkomt. Als je jezelf te sterk beschermt, dan kan dit gezien worden als risicomijdend gedrag. Wat een reden kan zijn om alsnog niet met elkaar door te gaan.

Binnenkort een arbeidsvoorwaardengesprek?

Zit jij met vragen als..

Download dan mijn gratis ebook

Of volg een Online Training Salarisonderhandelen

Andere relevante blog artikelen

Je bent er bijna!

Je ontvangt het ebook direct in uw mailbox

50%

Je privacygegevens zijn veilig bij mij. Je kan je elk moment afmelden.