collectieve ziektekosten verzekering als arbeidsvoorwaarde bij salarisonderhandelingen

Collectieve ziektekostenverzekering

Een collectieve ziektekostenverzekering is een zorgverzekering die wordt afgesloten namens een grote groep werknemers. De gedachte hierachter is dat de werkgever meer korting kan bedingen dan de werknemer zelf. Een collectieve ziektekostenverzekering kan dan ook een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde zijn.

In het verleden is echter gebleken dat dit niet altijd zo hoeft te zijn. In bepaalde gevallen waren de mensen die zich persoonlijk verzekerde goedkoper uit. Het is dus belangrijk dit eerst te checken voordat je meegaat in de collectieve zorgverzekering. Maar het kan ook juist veel voordeel opleveren. Dit is dus geheel afhankelijk van het succes van de onderhandelingen van je werkgever.

Tijdens de salarisonderhandelingen wordt niet vaak gesproken over de arbeidsvoorwaarde collectieve ziektekostenverzekering. Het wordt meer gezien als een secundaire, dan wel tertiaire arbeidsvoorwaarde. Toch kan het zinvol zijn om hiernaar te vragen. Zeker wanneer je van mening bent dat jouw nieuwe baan weinig financiële verbetering biedt.

 

Binnenkort een arbeidsvoorwaardengesprek?

Zit jij met vragen als..
Lees dan de volgende artikelen...
Liever persoonlijk advies?
onderhandelexpert Salaris onderhandelen

Neem dan vrijblijvend contact op