Creditcard van de zaak als arbeidsvoorwaarde

Creditcard van de zaak

Creditcard van de zaak! Ga je een functie doen waarbij een creditcard van de zaak handig is? Kaart dit dan aan tijdens je arbeidsvoorwaardengesprek . Wanneer je veel op reis bent voor je werk is een creditcard bijvoorbeeld erg handig. Ook als je veel kosten buiten de deur maakt, komt de creditcard goed van pas. Zeker als deze kosten allemaal voor zakelijke doeleinden zijn. Om te bepalen of een creditcard aantrekkelijk is als arbeidsvoorwaarde, is het belangrijk te kijken naar de bijkomende voorwaarden.

Een creditcard kan bijvoorbeeld invloed hebben op de onkostenbijdrage. Dit laatste is een vast bedrag dat je per maand krijgt om zelf de onkosten te betalen. Het kan voorkomen dat dit komt te vervallen omdat je gebruik kunt maken van je zakelijke creditcard.

Wat is het voordeel van een creditcard van de zaak als arbeidsvoorwaarde?

Het hebben van een zakelijk creditcard heeft verschillende voordelen. Zo dien je niet meer zelf onkosten voor te schieten. Denk hierbij aan het boeken van een hotel of het huren van een auto. Je hoeft dus niet meer achter je geld aan. Ook voor de werkgever kan een creditcard voordelig zijn. Het geeft namelijk beter zicht op de uitgaven. Ook is de administratieve last mogelijk lager. Waar normale declaraties vaak veel administratieve handelingen vergen, is dit bij het gebruik van een creditcard over het algemeen minder. Dit is echter wel afhankelijk van het interne beleid en dit verschilt dus per organisatie.

In bepaalde gevallen komt de creditcard in plaats van een onkostenbudget. Let er in ieder geval goed op wat voordeliger is. Bestudeer goed de richtlijnen alvorens je de creditcard in gebruik neemt. Je wil namelijk voorkomen dat je achteraf gezeur krijgt over de uitgaven die je hebt gedaan. Een creditcard van de zaak is dus een mooi onderwerp om te bespreken tijdens de salarisonderhandeling.

Binnenkort een arbeidsvoorwaardengesprek?

Zit jij met vragen als..

Download dan mijn gratis ebook

Of volg een Online Training Salarisonderhandelen

Andere relevante blog artikelen

Je bent er bijna!

Je ontvangt het ebook direct in uw mailbox

50%

Je privacygegevens zijn veilig bij mij. Je kan je elk moment afmelden.