Lidmaatschap vakbladen als arbeidsvoorwaarde

Lidmaatschap vakbladen

Een lidmaatschap op een vakblad is aantrekkelijk. Het geeft je de mogelijkheid bij te blijven met wat er op de markt gebeurt. Het is daarmee ook in het belang van de organisatie. Organisaties stellen daarom vaak een lidmaatschap vakbladen beschikbaar aan hun personeel. De vraag is of je het blad moet delen met collega’s, of dat het lidmaatschap persoonlijk is. Het is aan jezelf te bepalen hoe relevant je dat verschil vindt. Tegenwoordig zijn veel vakbladen digitaal te ontvangen. Hierdoor hoef je het vakblad niet te delen met de rest van de organisatie.

Het is belangrijk deze secundaire arbeidsvoorwaarde mee te nemen tijdens de salarisonderhandelingen. De lidmaatschapskosten van vakbladen liegen er vaak niet om. Mocht je het vakblad zelf willen aanschaffen, dan ben je als snel een paar honderd euro per jaar kwijt.

Up-to-date blijven in je vakgebied is belangrijk. Kijk ook eens naar congres bezoeken, lidmaatschap vakorganisaties en lidmaatschap verenigingen. Stuk voor stuk arbeidsvoorwaarden die, net als een lidmaatschap vakbladen, relevant voor je kunnen zijn.

 

 

Binnenkort een arbeidsvoorwaardengesprek?

Zit jij met vragen als..
Lees dan de volgende artikelen...
Liever persoonlijk advies?
onderhandelexpert Salaris onderhandelen

Neem dan vrijblijvend contact op