Lidmaatschap vereniging als arbeidsvoorwaarde bij salarisonderhandelingen

Lidmaatschap vereniging

Een lidmaatschap van een (beroeps)vereniging betreft een lidmaatschap dat wordt betaald door de werkgever. In elke branche zijn er verschillende (beroeps)verenigingen actief. Deelname aan deze verenigingen kan erg zinvol zijn. Zowel voor jezelf, als voor jouw werkgever. Het biedt namelijk de mogelijkheid een netwerk aan te leggen. Een netwerk dat zowel persoonlijk, als voor de werkgever meerwaarde kan bieden.

De lidmaatschapskosten van een dergelijke (beroeps)vereniging kunnen aanzienlijk oplopen. Dat maakt het een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde of tertiare arbeidsvoorwaarde. En dus ook een onderwerp om te bespreken tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek. Het is verstandig om voorafgaand aan de salarisonderhandeling inzichtelijk te hebben welke verenigingen er zijn. Je wil namelijk voorkomen dat jij hierover achteraf alsnog een onderhandeling moet starten. Er zijn verschillende websites te vinden waarop diverse brancheorganisaties worden omschreven. Een goed voorbeeld is netwerkgidsnederland.nl. 

Het feit dat je netwerken en op de hoogte blijven van de laatste trends binnen je vakgebied belangrijk vindt, zal je toekomstige werkgever alleen maar waarderen. Schroom dus niet om het lidmaatschap bespreekbaar te maken tijdens de onderhandeling over je salaris.

 

 

 

Binnenkort een arbeidsvoorwaardengesprek?

Zit jij met vragen als..

Download dan mijn gratis ebook

Of volg een Online Training Salarisonderhandelen

Andere relevante blog artikelen

Je bent er bijna!

Je ontvangt het ebook direct in uw mailbox

50%

Je privacygegevens zijn veilig bij mij. Je kan je elk moment afmelden.